Estem fets de la mateixa matèria que els nostres somnis.

Superabile, una proposta del colectiu Teatro La Ribalta – Kunst der Viefalt, parla d’aquest món que no s’atura a primera vista, sinó que supera l’estereotip de la definició. Parla de la discapacitat, a partir del coneixement íntim de les persones, tan diferents i complexes totes elles, i ho fa amb un retroprojector com a fil conductor que crea un món de signes en què els actors estan immersos en una espècie de còmic viu.

Els actors i les actrius parlen d’ells mateixos, convidant el públic a un fascinant viatge per la seva vida quotidiana. La seva vida quotidiana és l’espai que conté il·lusions, somnis i alegries, però també conté la duresa de la seva realitat: els intimidadors ulls de la resta del món (plens de prejudicis i estereotips) i la pèrdua de l’autonomia (traduïda com a pèrdua d’intimitat, d’essència i d’un mateix).

Força expressiva de tot l’elenc interpretatiu, que aconsegueix situar el teatre com una NECESSITAT (en majúscules), i convertir-lo en una agulla terapèutica capaç de cosir totes i cadascuna de les funcions que se li poden imaginar: eina de transformació, acte polític, experiència de redempció social, univers d’exploració personal i col·lectiva, enaltiment de la dignitat i autenticitat de les persones,…

Superabile, doncs, resulta pura poesia per l’ànima portada a escena amb una veritable i sincera tasca artística difícil de trobar a altres llocs. Perquè, com diuen ells mateixos, estem fets de la mateixa matèria que els nostres somnis. I els actors especials tenen somnis especials.

Superabile és també un àlbum i·lustrat publicat per Edizioni Alphabeta Verlag.